Bohagsflytt Göteborg

En privatflytt tar både tid, pengar och energi men med rätt flyttfirma kan du göra din bohagsflytt till ett nöje. Beroende på var du ska flytta och vilka möbler som behöver transporteras samt hur mycket du orkar göra själv, är det viktigt att hitta en firma som utför bohagsflytt i Göteborg med de tjänster du är intresserad av. Du har förmodligen en viss budget för hela flytten och därför bör du samla in offerter från olika flyttfirmor som är särskilt duktiga och prisvärda i förhållande till din ekonomi och ditt bohag. Sätt en budget, planera i god tid och anlita en flyttfirma med gott renommé.

Flytt Göteborg – Hitta firma

lindomeflytt.com

Lindome Flytt tar hand om din bohagsflytt och kan erbjuda alla delar i flytten, från packning till bärhjälp och städning. Det är dessutom en välrenommerad flyttfirma i Göteborg som lägger stor vikt att uppfylla alla miljömål. Ska du flytta långväga bort bör du fråga en extra gång om de tar hand om långdistansflyttar, då de inte skriver det på hemsidan.

Till Lindome Flytt

tryggmoving.se

Tryggmoving är en flyttfirma som inte bara finns i Göteborg utan i många andra svenska städer. Här kan du be om hjälp inom en mängd olika områden och de hjälper till och med till att demontera och sätta upp möbler åt dig om du behöver. Du kan även anlita dem för flyttstädning och städning av dödsbo. Önskar du flytta själv kan du be om att få hyra flyttbil med chaufför och ta tag i alla andra bitar på egen hand.

Till Trygg moving

semstad.se

Det här är flyttfirman för dig som är ute efter en seriös flyttfirma som är specialister på all form av flyttstädning. De gör även visningsstädning om du ska sälja din lägenhet och letar efter potentiella köpare. SEM Städ finns i hela Sverige och erbjuder utöver städtjänster, flytthjälp, bärhjälp och flytt av möbler. Vill du ha hjälp med tunga lyft, nedmontering av möbler eller magasinering är det en tillvalstjänst som kostar extra.

Till SEM Städ

cityflytt.se

Anlita Cityflytt för din bohagsflytt om du ska flytta korta eller långa distanser, vill ha hjälp med tunga lyft och önskar flyttstädning till på köpet. Detta är en pålitlig firma som funnits med länge i branschen, närmare bestämt 30 år. Du kan också välja ett helt flyttpaket.

Till City Flytt

brodernaflytt.se

Flytta privat med Bröderna Flytt som erbjuder bohagsflyttar både till och från Göteborg. Du kan även få assistans med nedpackning och tunga lyft. Du kan också köpa packningsmaterial via dem om du vill. Önskar du flyttstädning på samma gång ordnar tyvärr inte Bröderna Flytt med detta.

Till Bröderna Flytt

kvalitetsflytt.se

En rikstäckande flyttfirma som gärna tar sig an din flytt till och från västkusten och Göteborg. Den här flyttfirman är bra när det gäller långflytt och utlandsflytt men kan lika gärna hjälpa dig att flytta tvärs över gatan. Begär offert direkt på hemsidan. Behöver du hjälp med flyttpackning går det bra, däremot finns inte tjänsten flyttstädning.

Till Kvalitetsflytt

Viktigt att tänka på

1. Flytthjälp Göteborg

Det är sällan som du kan ta tag i hela din flytt på egen hand. Även om du kanske packar själv så behöver du oftast folk som hjälper till att bära och transportera möblerna till ditt nya ställe. Flyttar du långt bort, som till utlandet, är organiserad flytthjälp ännu viktigare.

2. Flyttstädning

Du kan välja att flyttstäda själv eller ta hjälp av en städfirma, alternativt av flyttfirman du anlitar för flyttstädning i Göteborg om de erbjuder den tjänsten. Oavsett vilket du väljer så är det viktigt att städningen går till på rätt sätt och att den uppfyller kraven som står i hyreskontraktet eller försäljningsavtalet innan överlåtelse till den nya boenden. Saker som exempelvis ska städas är alla kvarvarande hyllor och skåp, både invändigt och utvändigt. Golv, fönster och fogar ska rengöras och dusch, badkar och tvättställ ska vara skinande rena.

3. Tunga lyft

Ett helt bohag kan ibland innehålla riktigt tunga möbler som ett piano eller stora sängar, bokhyllor och träningsredskap. Om du inte har vänner som kan bära tunga saker så är det viktigt att anlita en flyttfirma med personal som tar sig an tunga lyft. Berätta det redan vid offerten så du inte står där och är tvungen att ta itu med de tunga sakerna själv.

4. Packning

Att flyttpacka är inte alltid det enklaste och många gånger packar folk för sent och bara slänger i grejerna i kartongerna. Det gör att du ofta tappar bort saker. Orkar du inte packa själv så anlita en firma som gör det men gör du det själv på ett organiserat sätt så blir det lättare att hitta allt sedan. Märk upp alla kartonger, packa ner ömtåliga saker på rätt sätt och välj alltid robusta och rejäla kartonger.

5. Uppsägning av abonnemang och adressändring

När flytten är ett faktum och du vet vilket datum du ska flytta är det dags att anmäla flytten till diverse företag och till Skatteverket. Olika myndigheter brukar inhämta sin information från Skatteverket men elbolag och andra aktörer hos vilka du har abonnemang måste du själv underrätta, oavsett om du ska säga upp abonnemanget eller bara ändra adress. Anmäl också flytten på Adressändring.se.