Flyttstäd Göteborg

Flyttstäd hör till de sista momenten i en flytt och det ska göras på rätt sätt så att den som övertar bostaden eller lokalen får flytta in i en ren och fräsch bostad/lokal. Tycker du inte om att flyttstäda själv och är du rädd för att missa något som står i hyresavtalet om flyttstädning så ska du anlita en firma som utöver bohagsflytt eller företagsflytt också erbjuder flyttstäd i Göteborg. Vanligen kan de inte avsluta sitt städuppdrag innan du är helt nöjd och i det fallet när du överlåter en hyresrätt innan hyresvärden är nöjd. Skåp och hyllor ska torkas ur, fönster ska putsas, fogar ska städas, golven ska vara i gott skick och så vidare. Kolla omdömen av flyttfirmor online som utför flyttstäd i Göteborg.

Flyttstädning i Göteborg – Hitta firma

lindomeflytt.com

Lindome flytt erbjuder flyttstädning i Göteborg både för privatpersoner och kontor. De har en lång erfarenhet och vet hur flyttstädning ska gå till. De lämnar inte bostaden eller lokalen förrän du är nöjd och ser till att alla punkter i avtalen följs så att du kan överlämna nycklarna med gott samvete.

Till Lindome Flytt

prohomeservice.se

Detta är en städfirma som erbjuder hemstäd och andra städtjänster till privatpersoner och företag. Dock kan du även anlita dem för flyttstädning om din ordinarie flyttfirma inte gör det. Nackdelen är att de inte erbjuder flytthjälp utöver flyttstädning i Göteborg, vilket kan göra hela flytten en aning dyrare eftersom du anlitar två oberoende aktörer.

Till Pro Home Service

sverigeide.se

Är det professionell städning på alla nivåer du är ute efter och framför allt flyttstädning i Göteborg, kan du boka Sverigeide. De utför utöver flyttstäd också hemstäd, byggstäd och företagsstäd. Tyvärr utför de inte andra flyttjänster men de är väldigt prisvärda vilket drar ner kostnaderna en aning om du anlitar två firmor på det här viset.

Till SverigeEide

homemaid.se

Homemaid är en renommerad städfirma som både erbjuder flyttstädning i Göteborg och andra typer av städtjänster och hemhjälp. Dock inte flytthjälp i övrigt. Om du i samband med flyttstädningen behöver hjälp med tvätt och strykning kan du boka det också. Självklart får du som privatperson använda RUT-avdraget när du anlitar Homemaid.

Till HomeMaid

guldhedensflytt.se

Flyttfirma och städfirma i ett! Skönt när du vill anlita samma aktör utan att behöva betala extra och hålla reda på olika företagsfakturor. Du kan se på deras hemsida exakt vad som ingår i deras flyttstädning i Göteborg och välja om du tycker det passar dina önskemål. Vissa saker ingår tyvärr inte såsom rengöring av persienner m.m. och dessa punkter finns nedskrivna.

Till Guldhedens Flytt

qleano.se

Qleano utför alla typer av städtjänster vilket de också är bäst på. Däremot kan du också anlita dem för flytthjälp men enbart när det gäller bohagsflyttar. Företagsflytt ingår alltså inte. All flyttstädning är anpassad efter boendeform och lokal, vilket till exempel gör att du som bor i nyproduktion kan förvänta dig en städning just för den typen av bostäder.

Till Qleano

Före städningen

1. Töm bostaden eller lokalen

Det blir svårt att flyttstäda innan bostaden eller kontoret är tomt. Töm alla utrymmen så kommer du åt lättare och dessutom ser du all smuts lättare. Flyttstädning ska alltså helst ske efter flyttlasset har gått, innan du lämnar nyckeln. Ta en extra titt för att se så allt är borta.

2. Hitta rätt tid

Flyttstädningen ska utföras efter flyttlasset men innan överlämningen av nycklarna, helst 2-5 dagar innan. Boka därför flyttstädningen i god tid så du vet att städfirman har tid, alternativt ta ledigt från jobbet och gör städningen själv. Då har du också tid att åtgärda fel som missats i samband med städningen.

3. Återställ väggarna i gott skick

Har du hängt upp tavlor eller har ett barn målat på väggarna gäller det att återställa det innan den nya hyresgästen eller köparen kommer in. Spackla igen små hål och måla över med rätt färg så det inte syns. Ta bort klistermärken och sudda bort eller måla över barnteckningar på väggen. Ta bort gummigutta och spikar och kolla så det inte blir fula märken kvar.

4. Städa vitvarorna och även bakom dem

Många glömmer bort att kyl och frys samt ugn ska städas ur grundligt. Frysen ska frostas av och kylen ska inte bara städas ut och rengöras – du kan också torka med vinäger och citron för att det ska efterlämna en fräschare doft. Som sista steg är det också viktigt att dra fram vitvaror som kyl, frys och spis och dammsuga och rengöra bakom. Du kommer att bli förvånad över allt som kan ha samlats där under årens lopp.

5. Säg till städfirman om något är ömtåligt eller trasigt

Om du anlitar en städfirma är det viktigt att de får all information för att dels utföra ett bra jobb och dels inte skada sig eller göra något fel. Informera om något är extra ömtåligt eller trasigt så kan de både städa bättre men också på ett säkrare sätt.