4 tips för lagerhantering & magasinering

Behöver du få smarta tips på lagerhantering och magasering när du ska flytta? Ibland kan det vara svårt att synka sin flytt, särskilt om in- och utflyttning inte sker på samma datum. Det kan då bli svårt att veta hur du ska förvara ditt bohag under tiden du väntar på tillträde till nya bostaden. I vår guide vi ger dig därför våra bästa tips på hur du kan göra när du behöver ha tillgång till magasinering vid flytt.

Hur fungerar magasinering av bohag?

Det finns flera olika sätt att förvara dina tillhörigheter vid flytt. Du kan exempelvis anlita en flyttfirma som hjälper dig, hyra förråd eller lager. Du kan läsa mer om att magasinera bohag hos Lindomeflytt.com. De är en välkänd aktör inom flyttbranschen och har god kunskap i hur en flytt kan skötas på bästa sätt. Här får du värdefulla tips på olika magasineringslösningar samt råd kring hur du ska tänka för att hitta bästa lösning för dig.

Magasinering vid flytt – 4 smarta tips

Det finns flera olika sätt att förvara dina tillhörigheter vid flytt. Ta del av våra fyra tips nedan på hur du kan gå tillväga när du behöver magasinering vid flytt.

1. Anlita flyttfirma

Många flyttfirmor erbjuder magasinering och lagerhantering som flyttjänst. Att anlita en flyttfirma för magasinering av möbler eller andra inventarier är både ett smart och tryggt sätt att förvara dina tillhörigheter. En flyttfirma kan vanligtvis hjälpa till under hela flytten, med allt från flyttstäd, transport och magasinering. Dessutom har de tränad säkerhetspersonal som håller koll på lokalerna. Om du är ute efter en prisvärd och tidseffektiv lösning kan du ofta boka ett paketpris och få hjälp med hela flytten.

2. Lager - Förvaring

Har du tillgång till en lagerlokal är detta givetvis ett smidigt sätt att förvara ditt bohag. Om inte, går det även bra att hyra ett lager för magasinering. Genom att hyra ett lager kan du förvara dina tillhörigheter under en längre period, eller så länge du behöver. Detta kan vara ett bra sätt att förvara ditt bohag när du inte riktigt vet hur länge du behöver ha sakerna magasinerade. Behöver du tillgång till hyllsystem eller förvaringslösningar kan du hitta produkter för lager och förvaring hos Micrologistic.com. De erbjuder förvaringsprodukter för alla behov och hjälper dig gärna att hitta rätt lösning. När du beställer produkter hos Micrologistic kan du alltid förvänta dig snabba leveranser och ett professionellt bemötande. Dessutom ingår minst ett års garanti.

3. Hyra container

Ett annat sätt att förvara sitt bohag är att hyra en container. Du kan enkelt och smidigt hyra container hos Containertjanst.se till ett billigt pris. Fördelen med att hyra container hos dem är att du får den levererad inom 24 timmar. Dessutom hjälper de till med transport av container om du inte har möjlighet att hämta den själv. Ett tips är att kolla upp i förväg kring vilka regler som gäller när du ställer ut en container på önskad plats. bland behöver du ansöka om tillstånd hos Boverket. Du kan läsa mer om tillstånd för container på Boverket.se.

4. Smart self storage

Har du tunga möbler, eller otympliga flyttkartonger som behöver förvaras tillfälligt kan du nyttja tjänsten “smart self storage”. Det är en flexiblel lösning och som är förhållandevis billig. Du kan få plats med mycket saker på en liten yta och du får även hjälp med planering av hur stort utrymme du behöver. Många företag erbjuder self storage-anläggningar där du kan hyra ett utrymme. Det förutsätter dock att du behöver bo i närheten av en sådan anläggning, eller ha tillgång till bil.