Kontorsflytt Göteborg

En kontorsflytt i Göteborg görs dagligen och det finns många pålitliga och erfarna flyttfirmor att anlita. Det är så oerhört mycket att tänka på inför ett företagsflytt, även om flytten gäller för en kort distans. Eftersom ett företag ofta har väldigt viktig utrustning och inventarier för alla medarbetare, och kanske till och med hemligstämplat material, gäller det att hitta en flyttfirma som verkligen är seriös och har alla ansvarsförsäkringar som krävs. Dock ska du ta itu med många moment själv inför flytten som urkoppling av datorer, lista över inventarier, använda bra märksystem och involvera alla medarbetare så de tar med sig alla personliga ägodelar.

Företagsflytt i Göteborg – Hitta firma

hemfrid.se

Hemfrid finns i hela landet och kan hjälpa till med företagsflytt inom och utanför Göteborg, både för stora företag och för mindre. De hjälper också till med att demontera kontorsmöbler och montera upp dem igen i den nya lokalen samtidigt som du kan anlita dem för att återvinna äldre kontorsinredning. Ett fast pris gäller alltid och därför är det extra viktigt att du planerar ditt företagsflytt noga och väl.

Till Hemfrid

vsflyttbyran.se

VS Flyttbyrån är en flyttfirma som erbjuder alla steg i ett företagsflytt i Göteborg. Här kan du boka en fullt försäkrad flytthjälp med inkluderad städning, packning, varsam transport och bortforsling av gammalt kontorsmaterial så att du slipper tänka på det och undvika avbrott. Söker du ett lösningsorienterat företag ska du välja VS Flyttbyrån. Dock görs inte flyttar långt bortom Göteborg och Västergötlands och Hallands gränser.

Till VS Flyttbyrån

gbgflytt.se

En relativt nyetablerad flyttfirma i Göteborg som startade under 2018. Dock har de som arbetar på GBG Flytt över tio års erfarenhet i bakfickan och kan utföra ditt företagsflytt i Göteborg utan problem. De har extra stora lastbilar för stora företagsflyttar vilket underlättar för stora företag. De tar även hand om återvinning av kontorsmöbler och material. Önskar du hjälp med packning och städning kan de åta sig det också. Verkar framför allt inom Västra Götalands län och utför inte så många flyttar längre bort eller utomlands.

Till GBG Flytt

vasaflytt.se

Lång erfarenhet och stor kunskap av företagsflytt i Göteborg som bland annat inkluderar tunga lyft av kontorsmaskiner och möbler. Du som företag erbjuds också magasinering av gamla kontorsmöbler eller lådor, demontering och uppackning, städning, lossning, transport samt återvinning och bortforsling. Punktlighet är något som Vasaflytt utmärker sig för vilket underlättar för företaget. Firman föredrar att hålla sig i Göteborg med omnejd så utlandsflyttar och långdistansflyttar behöver diskuteras.

Till Vasa Flytt

movare.se

Movare är en flyttfirma som utför säkra företagsflyttar i Göteborg och närområdet. De undviker långväga flyttar vilket raderar ut företag som ska flytta utomlands eller till andra regioner. De har stora erfarenheter av till exempel flytt av myndigheter, organisationer, omstruktureringar och kommuner men även du som har ett medelstort eller ett litet företag kan gynnas av deras tjänster. De utför även industriflyttar där de hanterar farliga material och ämnen på ett säkert sätt.

Till Movare

Inför flytten

1. Starta i god tid

När företaget vet att flytten är ett faktum är det viktigt att påbörja planeringen omgående. Även om det är en tid kvar till flytten så är det bra att spika datum när alla ska hämta sina personliga ägodelar och så vidare. Ju fler som arbetar på företaget ju fortare måste planeringen ske och olika steg planeras. Gör alla dessa steg offentligt för medarbetarna.

2. Välj leverantörer och inblandade intressenter

Nu är det tid att boka flyttfirma, städfirma, investera i flytthjälpmedel och eventuellt kolla på nya inventarier och kontorsmöbler till det nya kontoret. Gamla möbler kanske ska bort och ersättas av nya. Se om du kan sälja av möbler eller inventarier och gör en detaljerad lista över vad som finns och vad som ska köpas nytt.

3. Planera för glapp och förseningar

När du utför en kontorsflytt i Göteborg eller någon annanstans är det alltid viktigt att avsätta extra tid eftersom förseningar är vanligt. Det kan också vara så att det blir ett glapp mellan flyttlasset och den första dagen på nya arbetsplatsen. Ska anställda jobba hemifrån eller måste du ordna med en tillfällig lokal? Dessa saker måste du planera inför. Låt gärna en eller några personer bli ansvariga för hela flytten även om alla på något sätt ska involveras.

4. Gör en grundlig uppmärkning av lådor och inventarier

Bara att flytta privat kan vara tufft och saker kan komma bort, men när det gäller ett företagsflytt i Göteborg eller på annan ort är det extremt viktigt att allting märks upp så att det inte råder någon tvekan om vad saker och ting hör hemma. Hemligstämplat material måste vara i säkra händer, elektronisk utrustning måste vara noga omhändertagen för att inte gå sönder och möbler ska demonteras och packas ihop på ett ordentligt sätt.

5. Gör flytten till något kul

Även om ett företagsflytt är jobbig och tidskrävande så ska det också förknippas med något kul för hela arbetsplatsen. Arrangera en rolig inflyttningsfest när själva flytten är klar, välkomna alla kollegor första dagen på arbetsplatsen och var tålmodig med att det tar lite tid innan alla har satt sig in i de nya lokalerna.